El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är utbildningen för de tekniskt intresserade som kan tänka sig en framtid som elektriker eller tekniker inom data, automation eller energiteknik.

Beroende på inriktningsval kan arbeta ske inom branscher som kräver tekniskt kunnande, exempelvis elteknik, fastighetsdrift, industriunderhåll, industriproduktion, energiunderhåll och datateknik.

Vi är tacksamma för att ni ställer er arbetsplats till förfogande för arbetsplatsförlagt lärande för våra elever på Dragonskolan.

Exempel på arbetsuppgifter:
Arbete med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem, eller elektriker/elmontör inom elinstallation.

APL-perioder:
Åk 2: Vecka 18-23.

Åk 3: Vecka 46-05.

För elever

APL-Rutiner (programspecifika)

Verktyg

Checklista inför APL för handledare och elever

Exempel på APL-platser

ABB, Cranab, Indexator, Rototilt, Komatsu Forest AB, NILAAB, Olofsfors AB, Volvo Lastvagnar AB, ÅLÖ AB, Umeå Universtitet.

Thorbjörn Sandkvist, Teknikpedagog
mejl