Lärum, datorer och utskrifter

Lärum

Lärum är vår lärplattform. Där finns ett rum för varje kurs du läser och i detta rum finns material till kursen.

Användarnamn och lösenord

• Ditt användarnamn + lösenord får du på Vuxenexpeditionen.
  • Är du redan elev vid Viva komvux och har läst kurser tidigare använder du det gamla lösenordet.
  • Har du inte fått något mail eller av någon annan anledning inte har några användaruppgifter så kan du ta kontakt med Vuxexp.
  • Har du glömt ditt lösenord kontakta Vuxexp.
  • Är du anställd i Umeå kommun och har en inloggning i Treserva använder du samma användarnamn och lösenord till Lärum.

OBS! Du kan logga in på Lärum först när du börjat din kurs.

Logga in på Lärum

Här är en instruktionfilm om hur du använder Lärum

Datorer

I vänsterspalten finns regler för skolans datorer, våra abonnerade databastjänster över Internet, information om upphovsrätt, plagiat och källkritisk värdering av webbaserat material samt våra webbresurser.

Utskrifter och kopiering

I elevrummet till höger om huvudentrén finns en kopiator där du kan skriva ut dina dokument.

2019-01-14