Grundläggande nivå

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolan till och med årskurs 9.

För heltidsstudier krävs minst 400 Vp (verksamhetspoäng) för hela terminen eller 20 Vp per vecka.

> Engelska, 600p, delkurs 1-4

> Matematik, 600p, delkurs 1-4

> Samhällskunskap, 150p.

> Svenska som andraspråk, 700p, delkurs 1-4

Du börjar på din nivå, inplacering efter test. Godkänd från SFI, D-nivå eller antagningstest, kan läses 50%, 75% eller heltid utifrån förutsättningar och önskemål

Kursinformation
På Skolverkets webbplats finns utförlig information om Kommunal vuxenutbildning. Här kan du ta del av bl. a. lärolan och kursplaner för Grundläggande nivå.

Kursutbud våren 2019
Schemapositioner

När du gör din ansökan måste du ta hänsyn till de olika schemagrupperna A-D så att det inte sker schemakrockar.

Vuxenexpeditionen
info.vivakomvux@umea.se