Tandsköterskeutbildning

OBS! Beslut har nu tagits om en ny utbildningsomgång: Start augusti 2020

Efterfrågan på tandsköterskor är stor på arbetsmarknaden. När du har gått den här utbildningen har du kompetens att assistera en tandläkare. Du kommer att kunna arbeta med allt ifrån munhygien och lokalbedövningar till att sköta administrativa sysslor i receptionen.

Utbildningen är bunden med totalt ca 24 träffar i Umeå om vardera 3-4 heldagar, där såväl föreläsningar som praktiska metodövningar erbjuds till stöd för lärandet. De träffar som innehåller examinationstillfällen är obligatoriska. Upplägget medger dock förhållandevis stort inslag av veckor med hemstudier och grupparbete på distans förutom LIA-perioderna, vilket gör att vi har haft många studenter från hela övre Norrland som fått det att fungera väl utan att behöva flytta.

Under termin ett är det två veckors praktik, termin två och tre är det längre praktikperioder. Praktikplatser kommer främst att erbjudas på tandvårdskliniker i Norrland.

På Yrkeshögskolans hemsida kan man få info om aktuella utbildningar i landet www.yrkeshogskolan.se

Evelin Örtelius
Studie- och yrkesvägledare