Mariehemsgården

   Sidan granskad av Maria Olsson

   2016-05-25

   Mariehemsgården flyttar

   Efter 49 år på samma ställe flyttar Mariehems fritidsgård från Mariehems centrum till nya fräscha lokaler i Bräntbergsskolan.

   -– Måndag 16 maj öppnar vi vår after school-verksamhet klockan 15.00-17.00 och då är alla ungdomar välkomna att kolla in det nya stället, säger Linda Johansson som har jobbat på Mariehems fritidsgård i 21 år. -– Vi har suttit med ungdomar och tagit in åsikter om hur den nya fritidsgården ska se ut och vad den ska innehålla. Vi har även haft ett par åsiktstorg på Bräntbergsskolan.

   Mariehemsgården i nya lokaler kommer att hålla öppet måndagar och tisdagar från 16 maj fram tills skolan slutar. Vi planerar även att ha öppet helger fram till skolavslutningen.Tre trappor kommer att vara öppet till 27 juni.

   -– Det känns lite vemodigt att lämna den gamla gården, men samtidigt ska det bli spännande att få skapa ny historia i de nya lokalerna, avslutar Linda.

   Den officiella invigningen av gården blir i höst.


   Notis: Bilden är från ombyggnationerna av Bräntbergsskolans lokaler! Det ser alltså mycket finare ut nu.

   Hade du nytta av informationen?  
   (0 röster)

   Kontakt


   Linda Johansson
   ungdomsassistent
   Umeå kommun
   090-16 56 64
   mejl


   Erik Sandström
   ungdomsassistent
   Umeå kommun
   090-16 56 62
   mejl

   På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.